"Schokkende Plannen! Oorlogsvluchtelingen naast het ASK: Barmhartigheid of Chaos?

Gepubliceerd op 27 september 2023 om 19:49

 "Schokkende Plannen! Oorlogsvluchtelingen naast het ASK: Barmhartigheid of Chaos?

Bekijk de Video en Oordeel Zelf!"


Een explosieve controverse heeft de gemeente Oldebroek en 't Harde in zijn greep: de plannen voor de vestiging van een Asielzoekerscentrum (AZC) naast het Artillerie Schietkamp (ASK). Dit AZC in de voormalige Jeugdherberg is bedoeld voor door oorlog getraumatiseerde asielzoekers, maar de vraag die velen bezighoudt, is of dit een daad van barmhartigheid is of een recept voor chaos.


Wat is er aan de hand en waarom lijkt burgemeester Tanja Haseloop vastberaden om tegen alle tegenstand in haar zin door te drukken?
Burgemeester Tanja Haseloop van de VVD heeft ondanks het ontbreken van draagvlak onder de lokale bevolking en ondernemers vastberadenheid getoond om dit AZC door te drukken. Dit heeft geleid tot een diepe verdeeldheid in de gemeenschap, met lokale politieke partijen zoals de ChristenUnie en de VVD als voorstanders en het CVO en de ABO als felle tegenstanders.


De zorgen van de inwoners zijn gevarieerd, uiteenlopend van kwesties met betrekking tot veiligheid en mogelijke overlast tot de impact op het toerisme en de lokale economie. Wat deze kwestie nog ingewikkelder maakt, is dat het geplande AZC middenin een Natura2000-gebied ligt, wat de ecologische gevolgen en juridische consequenties verder in vraag stelt.


Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) beweert dat ze alle nodige maatregelen zullen treffen om zowel de asielzoekers als de lokale gemeenschap te beschermen en te ondersteunen. Maar deze beloften zijn onvoldoende om de onrust van de inwoners weg te nemen.
De toekomst van het AZC naast het ASK is nog onzeker, maar één ding is zeker: dit is een zaak die de inwoners en ondernemers in Oldebroek en 't Harde nog lang zal bezighouden. Blijf op de hoogte voor updates over deze opmerkelijke ontwikkeling en de voortdurende strijd tussen medeleven en lokale zorgen.


Wij nodigen u uit om de video te bekijken en uw eigen oordeel te vellen. Wat denkt u? Bekijk de video en laat uw stem horen!


PS, donderdag 28 september om 19:30 is er een speciale raadsvergadering in het gemeentehuis van Oldebroek waarin de juistheid van de communicatie over het AZC aan bod komt. Het is van belang om je bezorgdheid over deze kwestie te tonen door aanwezig te zijn op de publieke tribune!een.

Klik op de foto voor live geluiden rondom de Bovendwarsweg.