CDA Oldebroek wil minimaal! 300 asielzoekers

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 14:16


01 juli 2023. Betreft standpunt CDA over AZC: "Bij plaatsing van minimaal 300 asielzoekers betaalt het COA alles voor hen en regelt ook scholing, gezondheidszorg en veiligheid, op het AZC. We willen dus minimaal en maximaal 300 asielzoekers."

Let wel ! Het COA zorgt alleen voor de veiligheid OP het AZC terrein en NIET er omheen.

Het CDA wil ik dus NIET dat gemeente Oldebroek opdraait voor de kosten van een AZC en is daarom bereid een te groot aantal (300) asielzoekers onder te brengen op een locatie waar daar simpelweg geen draagvlak voor is. Dit zodat het COA alles betaalt en de gemeente niets.

Dit betekent automatisch dat veiligheid en welzijn van EIGEN inwoners van Oldebroek niet gewaarborgd kan worden; er is direct gevaar.

Volgens de toekomstige verspreidingswet zou er op deze locatie draagvlak ‘kunnen zijn’ voor ongeveer 80 asielzoekers. 300 is dus absurd qua aantal en te denken dat er eventueel nog meer zou kunnen zijn is absurd in het kwadraat.

Ons advies is: word wakker! en google op overlast / geweld / criminaliteit bij AZC Ter Apel, Budel / Maarheeze of dichterbij Dronten, Kampen & Harderwijk.

Ingezonden door bezorgde buurtbewoner (Johan)